Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
« Takaisin

Valkopaju 750 g

Käyttö rohtona

Rohdoksi käytetään pajujen kuorta, joka kerätään nuorista 2 - 3 -vuotiaista yksilöistä keväällä ja kuivataan nopeasti. Jauhetusta kuoresta voidaan keitettä. Sopiva annos on esim. ruokalusikallinen jauhetta, jota keitetään 2 dl:ssa vettä viiden minuutin ajan. Siivilöity keite juodaan parissa osassa päivän aikana. Pajun kuori sisältää salisiini-glykosidia, joka elimistössä pilkkoutuu saligeniiniksi ja glukoosi-sokeriksi ja edelleen hapettuu salisyylihapoksi. Salisyylihappo eli aspiriini vaikuttaa kuumetta alentavasti, kipuja lievittävästi ja tulehduksia poistavasti. Pajun kuorta käytetäänkin reumaattisiin vaivoihin, päänsärkyyn, kuumeeseen ja ulkoisesti vaikeasti paraneviin haavoihin. Pajun kuori lisää myös virtsahapon eritystä, joten siitä on apua kihtivaivoihin. Lisäksi pajun parkkiaineet vaikuttavat ruuansulatuselimistön vaivoissa ripulia ehkäisevästi, tulehduksia hoitavasti ja verisuonia supistavasti. Ulkoisesti salisyylihappo-rohdoksilla voidaan hoitaa ihottumia ja ihoa hilseilyä. Eniten rohdoksi on kerätty raidan ja halavan kuorta, mutta monet muutkin lajit sisältävät merkittäviä määriä salisiinia (mm. mustuvapaju, pohjanpaju ja valkopaju).


Lähde www.yrttitarha.fi

Tuotteen paino: 0.75 kg

Hinta:13.50 €
» Maksa erissä alkaen 9.00 €/kk